Woningruil

  • Mag ik met iemand anders van woning ruilen?

Als huurder van Woonpartners mag u met iemand anders van woning ruilen. Dat kan zowel met een andere huurder van Woonpartners als met een huurder bij een andere verhuurder. 

  • Zoekt Woonpartners een ruilkandidaat voor mij?

Als u van plan bent uw woning te ruilen voor een andere woning dient u zelf op zoek te gaan naar een geschikte ruilkandidaat.

  • Ik heb een ruilkandidaat gevonden? Wat moet ik nu doen?

Heeft u een ruilkandidaat gevonden? Dan kan direct de eerste toetsing plaatsvinden of het een geschikte kandidaat is. Als dat het geval is, kunt u de woningruil definitief (schriftelijk) aanvragen.

Een aanvraag voor woningruil wordt direct afgewezen als:

- u nog geen jaar op het huidige adres woont;
- u of de ruilkandidaat een huurachterstand/huurschuld/openstaande vordering heeft;
- u of de ruilkandidaat een (of meerdere) openstaande melding(en) van overlast heeft;
- uw woning of de woning van de ruilkandidaat gelabeld zijn met bestemming verkoop;
- uw woning of de woning van de ruilkandidaat gelabeld zijn met bestemming sloop;
- uw huishoudgrootte/inkomen/doelgroep of dat van de ruilkandidaat niet in overeenstemming is met de toekomstige woning. 

Als uw woning of de woning van de ruilkandidaat voorzien is van aanpassingen door WVG/WMO dienen wij eerst met De Zorgpoort te overleggen of zij akkoord gaan met de woningruil.

  • Hoe vraag ik een woningruil aan?

Als de eerste toetsing akkoord is, sturen wij u een ontvangstbevestiging van de aanvraag van de woningruil en een aanvraagformulier en procedure toe. Dit aanvraagformulier moet door u en de ruilkandidaat ingevuld worden. Daarna stuurt u dit volledig ingevuld en voorzien van de nodige bijlagen terug naar Woonpartners. Vervolgens wordt uw aanvraag definitief beoordeeld.

Is de ruilkandidaat geen huurder van Woonpartners? Dan zal de ruilkandidaat de woningruil aan moeten vragen bij zijn/haar eigen verhuurder. Het kan zijn dat deze verhuurder een andere procedure voor woningruil heeft. Uiteraard moeten beide verhuurders akkoord gaan met de woningruil.

 

Uitgelicht