November

 • Woningcorporaties gaan voor aardgasvrij Helmond 03 november 2017

  Helmondse partijen pakken de handschoen op om de stad aardgasvrij te maken. Om zo de CO2 uitstoot fors terug te dringen, met als ultiem doel dat nog vele generaties hier naar hartenlust kunnen leven. Wat gaan ze doen? Ze leggen het uit.

  Lees meer

 • Samen kijken naar kansen voor kwetsbare mensen en hun omgeving 10 november 2017

  manifest 1 Er is veel veranderd op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook in Helmond hebben steeds meer mensen geen vanzelfsprekend recht meer op ondersteuning. Mensen met psychosociale problemen, afwijkend (woon)gedrag of beperkte zelfredzaamheid concentreren in buurten met minder draagkracht en een afnemende tolerantie. De woningcorporaties in Helmond zien een toename en concentratie van de zorgvraag, overlast en afwijkend woongedrag. Er ontstaat een groep die via de draaideur bij veel organisaties langskomt, maar niet echt geholpen wordt. Om de problemen van deze kwetsbare mensen te herkennen, erkennen en concreet aan te pakken, tekenden de Helmondse woningcorporaties vandaag, met gemeente, politie, zorg- en maatschappelijke organisaties, het manifest ‘een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid’.

  Lees meer

 • Woonpartners benoemt nieuwe directeur-bestuurder 21 november 2017

  Marc Eggermont is per 1 december 2017 benoemd als directeur-bestuurder van Woonpartners. Dat heeft de Raad van Commissarissen van Woonpartners dinsdag 21 november bekendgemaakt. De benoeming is voor een periode van één tot twee jaar.

  lees meer

 • Tijdelijk geen 1e reageerder woningen Wooniezie 21 november 2017

  Zaterdag 18 en maandag 20 november publiceerde het Eindhovens Dagblad een viertal artikelen over mogelijke fraude via het toewijzingsmodel ‘1e reageerder’ in Wooniezie. De artikelen schetsen dat iemand tegen betaling mensen helpt om sneller via Wooniezie aan een woning te komen, door het systeem te ‘omzeilen’ of te ‘blokkeren’.

  lees meer

 • Resultaten Woonpartners in de Aedes benchmark voor corporaties 23 november 2017

  Jaarlijks voert branchevereniging woningcorporaties Aedes een benchmark uit. In dit onderzoek worden 250.000 huurders naar hun mening gevraagd over woningcorporaties.

  lees meer

Uitgelicht