Vooropname en inleveren sleutels

Woonpartners verwacht dat de woning die u verlaat net zo schoon en heel is als toen wij hem aan u opleverden. Tijdens een vooropname bespreken we met u wat dat inhoudt. In de periode tot het inleveren van de sleutels kunt u vervolgens alles regelen.

Vooropname
Als u heeft doorgegeven dat u gaat verhuizen, komt een medewerker van Woonpartners bij u langs om de staat van uw woning te beoordelen. De technische staat van de woning wordt vastgelegd in een opnameformulier. Hiervan krijgt u na ondertekening een afschrift. Op het opnameformulier staan de werkzaamheden die bij het einde van de huurperiode door of namens u uitgevoerd moeten zijn. Voor de zaken die u moet uitvoeren, geven we aan welk bedrag u verschuldigd bent als u de afspraken niet nakomt. 

Overname
U kunt alleen roerende zaken ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Roerende zaken zijn de spullen die gemakkelijk te verwijderen zijn en die u bij wijze van spreken zo mee kunt nemen naar uw nieuwe woning, zoals vloerbedekking en gordijnen. Ook zaken die zijn bevestigd aan de woning, zoals een zonnescherm of rolluik, zien we als roerende zaken. Het ter overname aanbieden van deze zaken kan alleen binnen de looptijd van uw huurcontract en als de zaken van goede kwaliteit zijn. Tijdens de vooropname zal onze medewerker dit met u bespreken en aangeven welke zaken door u moeten worden verwijderd.

Inleveren sleutels
Wij vragen u om alle sleutels en/of handzender(s) die u van ons heeft ontvangen, op de afgesproken einddatum in te leveren op ons kantoor. Buiten onze openingstijden kunt u de sleutels in een speciaal uitgereikte envelop in de brievenbus deponeren.

Eindafrekening
Als er geen bijzonderheden zijn dan ontvangt u binnen één maand de eindafrekening. Heeft u de woning correct opgeleverd dan krijgt u teveel betaalde huur en uw eventuele vergoeding voor vroeg opzeggen terug. Het kan ook zijn dat Woonpartners nog geld krijgt van u, bijvoorbeeld als u nog niet alle verschuldigde huur heeft betaald of als wij werkzaamheden moeten uitvoeren op uw kosten. De afrekening van de servicekosten en eventuele stookkosten krijgt u later toegestuurd.
 

 

Uitgelicht

Brochures