Zelf aangebrachte veranderingen

Als u wilt klussen in uw woning, geeft Woonpartners u daar graag de ruimte voor. Voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning bent u wel
verplicht vooraf een schriftelijke aanvraag in te dienen bij Woonpartners. U hoeft geen toestemming te vragen voor kleine veranderingen en toevoegingen aan de woning die zonder noemenswaardige kosten ongedaan gemaakt kunnen worden. Veranderingen mogen geen gevaar, overlast of hinder opleveren.

U kunt hier de brochure Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) downloaden. In de brochure staat:

  • een overzicht van de meest voorkomende veranderingen;
  • of u toestemming nodig heeft van Woonpartners voor het aanbrengen van een verandering;
  • of Woonpartners de verandering van u overneemt als u gaat verhuizen;
  • of u recht heeft op een vergoeding.

ZAV-vergoedingen
ZAV-vergoedingen zijn terug te vinden in de brochure Zelf Aangebrachte Veranderingen. De bedragen worden NIET jaarlijks geïndexeerd.

Schriftelijke aanvraag
Als u een luxere deurbel wilt installeren, een tochtstrip plaatst of een gordijnrail ophangt, hoeft u natuurlijk niet eerst aan Woonpartners te vragen of dat mag. Voor het aanbrengen van de meeste veranderingen bent u echter wel verplicht vooraf een schriftelijke aanvraag in te dienen bij Woonpartners. Het formulier kunt u hier downloaden.
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u binnen 5 werkdagen een schriftelijk antwoord. Als het gaat om een ingrijpende verandering of als er voor Woonpartners nog onduidelijkheden zijn, komt onze mutatieopzichter de situatie ter plaatse opnemen. Deze medewerker kan u ook advies geven over de uitvoering van de werkzaamheden.