Problemen met huur betalen?

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat u de huur niet op tijd kunt betalen. In dat geval is het verstandig zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Samen zoeken we een oplossing. Hoe eerder u in actie komt, hoe beter we afspraken kunnen maken.

Mogelijk bent u geholpen met het maken van een kosteloze betalingsregeling. Ook kunnen wij informatie geven over de mogelijkheden die de gemeente en maatschappelijke organisaties bieden bij financiële problemen.

Huurachterstand
Heeft u een huurachterstand, maar maakt u hierover geen afspraken met ons, dan ontvangt u een herinnering en eventueel een aanmaning. Horen we dan nog niets van u en blijft betaling uit, dan kunnen wij een deurwaarder inschakelen. U betaalt dan, naast de openstaande huur ook incassokosten, rente en eventueel gerechtelijke kosten. In het uiterste geval komt de zaak voor de kantonrechter. Die kan als vonnis uitspreken dat u uit huis wordt gezet.

Zover hoeft het niet te komen, wanneer u op tijd afspraken maakt. Wacht daarom niet, en neem contact met ons op via het telefoonnummer 0492-508 810, per email info@woonpartners.nl of schriftelijk via Postbus 6006, 5700 ES, Helmond.

Ondersteuning voor huurders met een laag inkomen
Heeft u een laag inkomen? Komt u moeilijk rond? Kent u iemand met een laag inkomen? Dan leest u hieronder van alles over de gemeentelijke regelingen en andere Helmondse voorzieningen en organisaties die u mogelijk kunnen ondersteunen.

 

TIPS

Gemeentelijke inkomensverklaring
Heeft u een minimum inkomen en wilt u gebruik maken van voorzieningen voor mensen met lage inkomens in de gemeente Helmond. Of wilt u gratis gebruik maken van de bibliotheek? Sommige organisaties vragen bewijzen van uw inkomsten voordat u gebruik kunt maken van de aangeboden voorzieningen. De gemeentelijke inkomensverklaring kunt u gebruiken om aan te tonen dat u een minimum inkomen heeft. U hoeft dan niet steeds opnieuw allerlei inkomensgegevens mee te nemen naar de organisaties.

Wanneer verzoeken om een gemeentelijke inkomensverklaring?
Ontvangt u een maandelijkse bijstandsuitkering van de gemeente? U ontvangt de gemeentelijke inkomensverklaring dan jaarlijks automatisch (omstreeks eind januari) van Senzer. U hoeft zelf niets te doen. Vraagt u bijzondere bijstand of een voorziening voor minima aan? Dan ontvangt u de gemeentelijke inkomensverklaring automatisch, tegelijk met een toekenning. Vraagt u geen bijstand aan bij de gemeente en heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zelf een aanvraag doen bij de gemeente. Het formulier van de gemeentelijke inkomensverklaring vindt u op http://www.helmond.nl. De aanvraag is gratis en u kunt het hele jaar door een aanvraag doen.

Uitgelicht