10 oktober: Dag van de Duurzaamheid!

De Huurders Belangen Vereniging (HBV) en Woonpartners zetten zich samen in voor een duurzame stad Helmond. Draagt u ook uw steentje bij? Op 10 oktober 2017, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, hebben we verschillende acties waaraan u kunt deelnemen.

Een tweede leven voor materialen

Heeft u nog gereedschap, brillen of hoorapparaten waar u niets meer mee doet? Wij kennen organisaties die er heel blij mee zijn en de spullen een tweede leven geven, voor mensen die het nodig hebben. U kunt deze spullen op 10 oktober inleveren bij ons op kantoor. Speciaal voor de gelegenheid kunt u op die dag ook ’s middags bij ons terecht. Als waardering voor inleveren het inleveren van spullen ontvangt u een leuk duurzaam cadeautje en een lot voor de loterij waarmee u kans maakt op mooie prijzen die uw leven een stuk duurzamer maken. We verloten onder andere zes sets zonnepanelen die we zonder huurverhoging plaatsen op vijf woningen en één dak van een appartementengebouw (onder voorwaarde dat de ligging van de daken daarvoor geschikt is en de technische staat het toelaat). Tijdens de Dag van de Duurzaamheid is ook het Repair Café Helmond-Oost geopend van 14:00 tot 17:00 uur.
 

Dag van de duurzaamheid

Zelf energie besparen in en om huis

U hoeft heus geen eigenaar van een koopwoning te zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. Ook als huurder kunt u met eenvoudige ingrepen besparen op uw energierekening. Het Energiehuis aan de Torenstraat 3-5 laat u graag zien wat voor u de mogelijkheden zijn en opent daarvoor op 10 oktober zijn deuren. ’s Avonds vindt hier bovendien een interactieve bijeenkomst plaats waar deskundigen van het Energiehuis en vertegenwoordigers van Woonpartners informatie delen en ideeën ophalen. De bewonerscommissies van Woonpartners ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Smaakvol genieten van reststromen van etenswaren

Wist u dat veel delen van etenswaren in de afvalbak verdwijnen terwijl er heerlijke gerechten mee te bereiden zijn? De Fonkel laat het u proeven tijdens een driegangendiner op 10 oktober. Laat u ook inspireren om duurzaam gebruik te maken van voedsel en zo te besparen op uw huishoudbudget! De HBV en Woonpartners bieden u deze maaltijd gratis aan. Een mooie gelegenheid om lekker en gezond te eten én tegelijk gezellig samen te zijn met andere Helmonders. Kaarten voor het diner kunt u vanaf 2 oktober ophalen bij ons kantoor. Wees er snel bij, want OP=OP! Ons kantoor is geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Dag van de duurzaamheid WP logo

Uitgelicht